torstai 9. joulukuuta 2010

Jouluinen maustepunssi ja kuuma hunajamojito


Tätä helppoa ja lämmittävää maustepunssia olen tehnyt monena vuonna näin joulunalla. Resepti on Gut kochen und backen-lehdestä. Olen tehnyt tätä myös omenamehusta ja karviaismarjamehusta, hyvää tulee niistäkin. Tästä saa reilusti neljä lasillista.


1 tölkki punaista rypälemehua
7 neilikkaa
2 kanelitankoa
4 tähtianista
1/2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1rkl hunajaa

Kiehauta nopeasti (älä keitä) ja lisää lopuksi hunaja.

Tämän joulun Glorian ruoka&viini-lehdestä on taasen tämä todella hyvä "kuuma hunajamojito"-resepti:

4cl tummaa rommia
2cl tuorepuristettua limettimehua
4cl juoksevaa hunajaa
10-15cl haudetettua Earl Grey-teetä
10 mintunlehteä

Kuumaan haudutettuun teehen lisätään muut aineet. 

Tämä resepti on lasilliseen. Aivan ihanasti lämmittää pulkkamäen jälkeen:) lapsille on helppo muokata kun jättää vain rommin pois.

1 kommentti:

seijastiina kirjoitti...

Otampa ohjeet talteen, kuulostaavat minun suun makuisilta ja on niin kauniisti esille laitettu, että ompa ihanat juomat, kiitos.

Ja iloista joulun odostusta Eleonora :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...